Alegerile noastre

Suntem adesea întrebaţi care este cea mai bună imprimantă de carduri. Răspunsul este de obicei: „depinde”, deoarece unele imprimante sunt mai bine echipate pentru diferitele situaţii şi necesităţi. Cu toate acestea, există câteva modele care se remarcă în faţa celorlalte. Iată „lista noastră scurtă” de alegeri:

Cea mai bună alegere: Magicard Enduro 3E DUO

Cu modelul Magicard Enduro 3E cu imprimare faţă verso, aveţi toate funcţiile unei imprimante cu imprimare dublă-faţă la un preţ corect. În plus, Magicard are o tradiţie în producţia unora dintre cele mai fiabile imprimante de pe piaţă. Garanţia este de trei ani, iar imprimanta gestionează majoritatea sarcinilor standard cu uşurinţă. Singurul neajuns remarcat este compartimentul de ieşire al cardurilor destul de mic, care, uneori, întâmpină dificultăţi dacă este lăsat nesupravegheat pe parcursul imprimărilor mai voluminoase.

Cea mai bună valoare: Magicard Pronto

Cea mai bună calitate a imprimării (direct pe card/sublimare): Evolis Primacy

Evolis a făcut o treabă excelentă cu această nouă imprimantă. Singura problemă remarcată o reprezintă fonturile mici (6 pt sau mai mici) şi liniile negre foarte subţiri (< 1 pt), unde pot exista mici scăpări. Cu toate acestea, culorile sunt mai vii decât în cazul oricărei alte imprimante direct pe card la orice preţ. Per ansamblu, acestea sunt imprimante excepţionale – silenţioase, uşor de utilizat, cu o garanţie de 3 ani şi o calitate excepţională a imprimării.

Cea mai adaptabila imprimanta: Evolis Primacy

Evolis Primacy are marele avantaj ca poate fi configurată si ulterior dupa achizitie pentru orice nevoi viitoare (imprimare dubla-fata, module codare carduri) direct de către client, printr-un sistem de module extrem de ingenioase.

Cea mai bună imprimantă cu tehnologia prin re-transfer: Fargo HDP5000

Deşi Fargo nu oferă cele mai rapide imprimante cu tehnologia prin re-transfer (Zebra ZXP8) şi nu are cea mai vibrantă calitate a imprimării (Prima4/SR300), aceasta câştigă la categoria cea mai bună imprimantă cu tehnologia prin re-transfer. Motivul: performanţa sa este puţin în urma celorlalte modele din fiecare categorie, dar costă cu aproximativ 10-20% mai puţin in functie de distribuitor. Dacă cerinţele dumneavoastră impun utilizarea unei imprimante cu tehnologia prin re-transfer, nu veţi găsi nimic mai bun decât HDP5000.

Cea mai grozavă funcţie: Magicard Rio Pro

Dacă aveţi nevoie de o funcţie de securitate necostisitoare (sau dacă doriţi doar o funcţie grozavă aplicată pe cardurile dumneavoastră), aruncaţi o privire la Magicard Rio Pro. Această imprimantă oferă funcţia brevetată „Custom Holokote” (Holokote personalizat), care poate suprapune o imagine/filigran similară unei holograme pe orice card tipărit. Tot ce trebuie să faceţi este sa trimiteţi elementele grafice şi să lăsaţi Magicard să creeze un kit personalizat HoloKote sau HoloFlex care consta dintr-un CD cu elementul de design criptat si un card RFID care este introdus în imprimantă – astfel, rezultă o protecţie vizuală de securitate (acea imagine nu mai poate fi utilizată de nimeni). Costul pentru a putea face acest lucru este de aproximativ 410-448 €, raportat la multe mii de euro necesare pentru a realiza un ribon holografic personalizat cu ajutorul oricărui alt producător. În majoritatea celorlalte aspecte, Rio Pro este asemănător cu Enduro 3E (care este alegerea noastră nr. 1) şi vine cu o garanţie extinsă la 3 ani.

Cea mai rapida imprimare monocrom: HiTi CS-200e

Dacă aveţi nevoie sa personalizatei rapid o cantitate foarte mare de carduri pretiparite, atunci HiTi CS-200e este alegerea cea mai potrivita.

Cea mai rapida imprimanta color: Zebra ZXP Seria 7

Pana in prezent, Zebra ZXP seria 7 este cea mai rapida imprimanta color de pe piata, fiind urmata, la o distanta foarte mica, de catre HiTi CS-200e.