Cum am testat

Conditii de testare:

Fiecare imprimanta a fost testata pe un PC cu Windows 7 atat pe versiunea de 32 cat 64 biti. Pentru software-ul de tiparire s-a utilizat CardPresso. In decursul testelor, tiparirea din alte programe (Corel Draw, Adobe InDesign, Photoshop, Swift ID, eMedia CS, Trust ID, EPI Suite, Jolly ID, CardExchange, Asure ID) au avut ca rezultat o calitate diferita a imprimarii si din acest motiv s-a decis ca tiparirea sa se realizeze dintr-un singur program informatic pentru toate imprimantele aflate in teste. Ca si proba de print s-au utilizat doua fisiere, tip .JPG care contin un spectru larg de culori si care acopera aproape toata gama de printuri. Deoarece calitatea cardului blank este extrem de importanta, am testat mai multe surse si rezultatele cele mai bune obtinute au fost utilizand carduri Fotodek PREMIUM. Viteza imprimarii a fost calculata din momentul in care a inceput efectiv imprimarea si nu din momentul care s-a apasat butonul „Print/Imprimare”. Pentru partea de costuri am luat ca si referinta un website extern din UE, pentru a fi cat mai impartiali. In Romania aceste valori sunt asemanatoare iar in unele cazuri chiar mai mici. Fiecare imprimanta a fost actualizata la ultimul firmware si driver disponbil pe site-ul producatorului in momentul testarii.

Ce am urmarit in aceste teste:

1. Constructie – materiale utilizate pentru fabricarea carcasei si a componentelor.
2. Functii si consumabile – S-au luat in considerare varietatea de functii si consumabile disponibile la fiecare imprimanta.
3. Usurinta in utilizare – Intuitivitatea driver-ului, complexitatea lui, usurinta in instalare si frecventa cu care este actualizat de catre producator.
4. Calitarea imprimarii si viteza imprimarii – S-a masurat viteza de imprimare la fiecare imprimanta precum si calitatea cardului rezultat in urma tiparirii.
5. Costuri – S-au luat in vedere atat costurile de intretinere si exploatare cat si costurile post garantie.