Marci imprimante carduri

Momentan, există nouă mărci majore de imprimante de carduri disponibile spre vânzare în Romania. Fiecare producător oferă, în general, o gamă de imprimante la diferite niveluri de preţ şi cu diferite funcţionalităţi.

Datacard/Entrust

Datacard este una dintre societăţile cele mai vechi în domeniu, începându-şi activitatea în 1969 cu sisteme de personalizare a cardurilor pentru volume mari în industria serviciilor financiar bancare, ceea ce a contribuit la explozia de carduri de credit emise în ultimii 50 de ani. Datacard a dezvoltat și lansat mai multe generaţii de imprimante de carduri, iar cea mai recentă linie, Sigma, a fost introdusă în 2020. Datacard are sediul în Minnesota, iar imprimantele sale sunt utilizate pe scară largă pe piaţa serviciilor financiare, în domeniul educaţiei şi al administraţiei publice. În principal, imprimantele Datacard sunt fabricate în Malaysia sau asamblate în SUA.

In 2020, Datacard a fost rebranduită și a devenit Entrust. Pe lângă echipamentele de personalizat carduri, acum oferă şi software pentru protecția datelor și soluții certificare digitală și semnare electronică.

Observaţie: La data actualizării acestui articol (ianuarie 2022) Entrust încă are disponibile pe site atât cele două linii de imprimante (chiar dacă la mulţi distribuitori linia SP/SD apare ca și retrasă din fabricaţie), linia Standard (seria SP/SD) şi linia Enterprise (seria CP/CD) cât și noile linii Sigma/Artista. Produsele Enterprise sunt limitate la un număr restrâns de distribuitori care vând doar produse Entrust. Prin urmare, produselor Enterprise nu li se aplică o reducere şi este foarte probabil să plătiţi mult mai mult pentru imprimantă şi accesorii decât dacă achiziţionaţi un model Standard/Sigma echivalent.

Vedeţi aici lista imprimantelor Datacard. Pe site-ul oficial Entrust ca si peprezentant in Romania pentru partea de imprimante de carduri este listata socitatea Helvetica Solutions.

Evolis

Evolis este una dintre mărcile mai noi de pe piaţă, dar a devenit în scurt timp una dintre cele mai cunoscute. Prima generaţie de imprimante Evolis a fost introdusă în 2000 şi a cunoscut multiple actualizări de produs de atunci. Imprimantele Evolis sunt cunoscute pentru calitatea excelentă a culorii de imprimare şi designul de produs de avangardă. Imprimantele Evolis sunt fabricate în Franţa.

Observaţie: Evolis are o politică de garanţie strictă privind realizarea ciclurilor de curăţare regulate. Există un led de avertizare care indică momentul pentru efectuarea curăţării, iar dacă nu efectuaţi un ciclu de curăţare (un proces simplu), riscaţi să pierdeţi garanţia.

Vedeţi aici lista imprimantelor Evolis. Reprezentanti oficiali in Romania: www.evolis.ro si www.printcard.ro

Fargo/HID

Fargo are un istoric lung pe piaţa imprimantelor de carduri şi a fost una dintre mărcile cu cele mai mari vânzări în ultimii zece ani. În 2006, Fargo a fost achiziţionat de către HID Global, una dintre societăţile lider în tehnologia securităţii la nivel mondial. Se pare că numele de marcă Fargo va fi în curând înlocuit în întregime cu numele HID. Fargo a fost una dintre primele companii care a introdus pe piaţă imprimanta cu tehnologie prin re-transfer. În principal, imprimantele Fargo sunt fabricate în China. Din pacate calitatea imprimarii nu este cea mai buna in cazul noii generatii de imprimante DTC (1000/4000/4500) care utilizeaza tehnologia de sublimare raportat la pretul destul de mare de achizitie.

Observaţie: Riboanele pentru imprimantele Fargo sunt adesea contrafacute si sunt produse la preţuri foarte mici în Asia. Dacă aveţi o imprimantă Fargo, asiguraţi-vă că riboanele sunt produse originale Fargo, în caz contrar, calitatea imprimării poate fi inferioară aşteptărilor dumneavoastră.

Vedeţi aici lista imprimantelor Fargo/HID. Produsele Fargo se pot achizitiona de la: www.unidata.ro si www.rolfcard.ro

HiTi

HiTi este o marca noua pe piaţă, dar popularitarea ei este in crestere. Prima generaţie de imprimante HiTi a fost introdusă în 2006 şi a cunoscut multiple îmbunătăţiri de produs de atunci. Imprimantele HiTi sau impus prin calitatea fotografică a culorilor imprimate. Imprimantele HiTi sunt fabricate în Taiwan.

Vedeţi aici lista imprimantelor HiTi. Reprezentant oficial in Romania: www.printcard.ro

Magicard

Magicard este o filială a companiei contractante de servicii militare britanice Ultra Electronics şi produce imprimante de carduri de aproape douăzeci de ani. Imprimantele Magicard sunt renumite pentru fiabilitatea lor şi, de asemenea, pentru funcţia lor de securitate unică Holokote, care poate simula efectul unei imagini holografice la un preţ mult mai mic. Imprimantele Magicard sunt fabricate manual în Marea Britanie.

Observaţie: Magicard are una dintre politicile de garanţie cu cele mai reduse constrângeri existente.

Vedeţi aici lista imprimantelor Magicard. Master Dealer in Romania: www.magicard.ro (Printcard Systems)

Zebra

Zebra este unul dintre producătorii lideri din industrie de la fuziunea sa cu Eltron din 1998. Zebra este probabil mai bine cunoscută pentru imprimantele de coduri de bare şi de etichete, dar compania a investit o sumă semnificativă în linia de imprimante de carduri în ultimii ani. Până în 2009, majoritatea imprimantelor Zebra erau fabricate în Statele Unite, dar, în prezent, toate imprimantele Zebra sunt fabricate în China.

Observaţie: Imprimantele Zebra au suferit un declin al calităţii în ultimii ani, mai ales după mutarea producţiei în China.

Vedeţi aici lista imprimantelor Zebra. In general orice dealer de imprimante de etichete Zebra, vinde si imprimante de carduri Zebra, ceea ce nu este un lucru tocmai bun pentru clientul final.

IMPORTANT: Pe piata din Romania exista anumiti onlineri care comercializeaza imprimante de carduri la preturi foarte atractive, dar din pacate dupa achizitionare suportul tehnic este inexistent, iar garantia este de multe ori de numai 1 an in loc de cel putin 2. Asa ca atentie maxima, deoarece pretul nu este intodeauna cel mai important aspect.