Magicard Rio Pro

Magicard Rio Pro

Author
  • Functii si consumabile
  • Usurinta in utilizare
  • Calitatea imprimarii
  • Viteza imprimarii
  • Costuri

În general, versiunea cu imprimare simplă-faţă a Magicard Rio Pro este o alegere bună pe termen lung, mai ales dacă sunteţi în căutarea unei imprimante pentru volume de imprimare mai mari sau dacă doriţi funcţia unică personalizată de siguranţă Holokote, disponibilă numai la Rio Pro. Cu toate acestea, am descoperit că Enduro+ la un preţ mai redus este alegerea perfectă pentru 80% dintre persoane, costând mai puţin.

Linia Magicard Rio Pro a fost lansată la începutul anului 2011, fiind construită pe cadrul existent al liniei de succes Enduro. Rio Pro este clasificată ca un model profesional, ceea ce înseamnă că este concepută pentru o exploatare mai intensă şi are câteva funcţii şi opţiuni care nu sunt disponibile la alte modele. La fel ca în cazul Enduro+, aveţi opţiunea de a actualiza oricând modelul Rio Pro la funcţionalitatea dublă-faţă cu ajutorul unei „truse de adaptare”, adică un ribon standard cu un cip special, care indică imprimantei să comute la funcţionalitatea de imprimare dublă-faţă. Costul este puţin mai mare în cazul kit-ului de adaptare, decât dacă aţi achiziţiona funcţia dublă-faţă în momentul achiziţiei iniţiale.

Una dintre funcţiile avansate şi cel mai bun motiv pentru a cumpăra modelul Rio Pro, este procesul personalizat Holokote, brevetat de Magicard. Holokote este un efect holografic care poate fi încorporat într-un strat transparent la imprimarea unui card, iar Rio Pro vă permite să utilizaţi propriile elemente grafice (cum ar fi logoul companiei) pentru a crea un efect pe un card care nu poate fi reprodus de nimeni altcineva. Pentru a realiza acest lucru cu orice altă imprimantă, ar fi necesare mii de dolari pentru cumpărarea de accesorii.

Costul ribonului pentru Rio Pro este de aproximativ 0,22-0,19 Euro/card (imprimare simplă-faţă), similar modelelor concurente. Rio Pro foloseşte aceleaşi riboane ca şi modelul Enduro/Enduro+, ceea ce înseamnă că acestea se află în stocul majorităţii distribuitorilor. Imprimanta Rio Pro va accepta atât pachete de carduri CR79, cât şi CR80, cu o grosime cuprinsă între 0.51 mm şi 1.02 mm. Opţiunea CR79 este excelentă pentru cei care doresc să imprime pe pachete de carduri adezive, utilizate, în general, împreună cu carduri de proximitate.

Rio Pro este mai înceată pentru o imprimantă cu volum ridicat. Un card cu imprimare simplă-faţă se va imprima în aproximativ 31 de secunde, în comparaţie cu Evolis Primacy, care imprimă un card în 18 secunde. De asemenea, compartimentul de ieşire este de doar 70 de carduri, ceea ce este dezamăgitor pentru un aparat care este conceput pentru niveluri mai ridicate de utilizare.

Calitatea imprimării este cea mai bună dintre toate imprimantele cu tehnologia de sublimare aflate in test, dar au existat unele machete care nu s-au comportat prea bine in momentul imprimării.

Pentru imparţialiatate, cardurile de mai sus au fost tipărite cu setarile implicite. Driverul este complet localizat în limba romană şi este driverul la care am găsit cele mai multe opţiuni extinse pentru ajustarea fină a gamei, tonalităţii, contrastului, luminozităţii, claritătii şi saturaţiei culorilor pentru imaginile de pe carduri. De asemenea se poate reduce acea margine albă care apare pe card, foarte uşor. Include functionalităţi şi personalizări avansate care permit reglajul imprimantei Rio Pro astfel încat să obtineţi cardul imprimat la calitatea dorită. Din punctul nostru de vedere este cel mai avansat driver existent pe piaţă la o imprimantă de carduri în momentul testului.

Garanţia de 3 ani este cea mai bună în industrie şi include o imprimanta de schimb, în cazul în care este necesară o reparaţie în perioada de garanţie. Istoricul general al reparaţiilor pentru aceste imprimante este unul foarte bun, cum este de altfel pentru toate imprimantele Magicard.

Dacă aveţi nevoie de funcţiile oferite pe Rio Pro, în special de funcţia Custom Holokote, atunci nu mai ezitaţi. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor pot economisi sute de euro achiziţionând Enduro+ sau HiTi Cs-200e.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Choose a Rating

3 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.