Magicard Enduro 3E

Magicard Enduro 3E

Author
  • Functii si consumabile
  • Usurinta in utilizare
  • Calitatea imprimarii
  • Viteza imprimarii
  • Costuri

În prezent, Magicard Enduro este unul dintre cele mai mature modele de pe piaţă, iar la sfârşitul anului 2015, Magicard a schimbat puţin lucrurile adăugând o opţiune Ethernet standard, 3 ani garanţie şi modificând culoarea carcasei. „Noul” model se numeşte Enduro 3E, dar de fapt este acelaşi Enduro lansat în anul 2008 cu câteva modificări – ceea ce nu este deloc rău. După cum v-aţi aştepta de la Magicard, aceasta este o imprimantă rezistentă, care realizează aproape totul bine şi are un istoric excelent de fiabilitate.

Cumpărătorii modelului Enduro 3E cu imprimare automată pe o singură faţă au opţiunea de a adapta imprimanta în orice moment la funcţionalitatea cu imprimare automată pe ambele feţe ale cardului. Aceasta este o actualizare unitară, deoarece mecanismul de întoarcere automată a cardului este de fapt preinstalat – fiind doar inactiv la modelul cu imprimare cu simplă-faţă. „Trusa de actualizare” este doar un ribon YMCKOK cu un cip special care indică imprimantei să comute la funcţionalitatea dublă-faţă. Dezavantajul este că această trusă de actualizare costă mai mult, decât dacă s-ar achiziţiona funcţia de imprimare dublă-faţă în momentul achiziţiei iniţiale.

Funcţia Holokote brevetată de Magicard este, de asemenea, standard la modelul Enduro 3E. Acesta este un efect holografic, care poate fi adăugat oricând la imprimarea unui card. Există patru modele standard dintre care puteţi alege şi care pot fi poziţionate în diferite moduri pe cardurile dumneavoastră. Această funcţie unică diferenţiază linia Magicard de orice alte imprimante care imprimă direct pe card. De asemenea, Magicard oferă posibilitatea de a crea un Holokote personalizat, folosind elemente grafice personalizate – cu toate acestea, aceasta opţiune este disponibilă doar la modelul Rio Pro.

Imprimarea color standard pentru Enduro 3E costă aproximativ 0,19 €/card, reprezentând aproximativ costul mediu pentru majoritatea imprimantelor. Riboanele color folosesc cipuri RFID propietare, produse si patentate de Magicard, pentru a asigura doar utilizarea consumabilelor originale. La fel ca si in cazul riboanelor Evolis sau HiTi, acestea sunt codificate pe zone.

Viteza de imprimare este mai redusă decât în cazul modelelor mai noi, la aproximativ 35 secunde pe card. În plus, compartimentul de colectare al cardurilor este destul de redus (30 de carduri) şi, ocazional, am experimentat blocări ale cardului la ieşire, dacă imprimanta a fost lăsată nesupravegheată. Dacă veţi imprima sute de carduri la un moment dat, sunt disponibile opţiuni mai bune. De asemenea, Enduro 3E acceptă şi o gamă rezonabilă de pachete de carduri (0.51 mm – 1.02 mm), inclusiv de dimensiunile CR79 şi CR80.

Frecventa actualizarilor de driver si firmware este una constanta cu multiple actualizari anuale. In urma actualizarilor de firmware si driver am experimentat o crestere a vitezei de imprimare si o imbunatatire a calitatii cardului imprimat. Nou driver unitar (lansat in septembrie 2013), este unul de exceptie, extrem de complex dar totusi intuitiv. Faptul ca este complet localizat in limba romana, vine in ajutorul celor care nu stapânesc limba engleza.

Garanţia este de 3 ani, iar istoricul reparaţiilor este unul foarte solid. Magicard are o reputaţie în realizarea de produse fiabile şi uşor de folosit. În ansamblu, aceasta este o alegere foarte bună pe termen lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Choose a Rating

three × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.