Datacard SD260

Datacard SD260

Author
  • Functii si consumabile
  • Usurinta in utilizare
  • Calitatea imprimarii
  • Viteza imprimarii
  • Costuri

Imprimanta in curs de evaluare

Inca de la lansarea acestui model in 2010, Datacard a incercat sa-si „ademeneasca” clientii cu viteza mare de imprimare a cardurilor. Pana la aparitia imprimantei Evolis Primacy, Datacard SD260 a fost cea mai rapida imprimanta de carduri color. In 2013 insa, a ajuns pe locul 3, fiind depasita de Zebra ZXP Seria 7 cu o viteza a imprimarii de numai 12 secunde per card color si Evolis Primacy cu o viteza de 17 secunde per card color.

Gama de riboane color cuprinde trei variante, YMCKT (500 si 250 imprimari) si un ribon „half-panel” de 650 de imprimari, foarte util in cazul in care tipariti legitimatii doar cu poza posesorului color. Imprimarea unui card color pe o singura parte costă aproximativ 0,19 €/card, reprezentând in general costul mediu pentru majoritatea imprimantelor din aceasta clasa. Riboanele color folosesc cipuri RFID propietare, pentru a asigura doar utilizarea consumabilelor originale.

Ca si constructie SD260, nu este una care sa impresioneze, plasticurile utilizate nu dau un sentiment de robustete. Totusi este o imprimanta mult mai fiabila decat Zebra ZXP Seria 3 sau Fargo DTC1000, lucru confimat si prin garantia inedita de 30 luni.

Fata de alte modele aflate in teste, SD260 este destul de galagioasa la utilizare iar timpul de initializare este neobisnuit de lung (introdu aici cate secunde)

Driverul imprimantei este unul foarte simplu si deloc intuitiv. Nu are nici un fel de optiuni avansate care sa ajute utilizatorul neavizat sa obtina o imprimare mai buna a cardului. Este al doilea brand de imprimante de carduri dupa Magicard, care este localizat in limba romana, dar din pacate acest lucru nu ajuta prea mult. Capturile de driver facute si prezentate mai jos va pot da o imagine foarte clara asupra acestuia. Printer manager-ul imprimantei este si el randul lui neprietenos. Impresia generala a fost a unui driver invechit si depasit si este si unul dintre motivele pentru care aceasta imprimanta a fost depunctata.

La momentul efectuarii evaluarii, firmware-ul imprimantei nu a mai beneficiat de actualizare din 10/20/2011 ceea ce este total surprinzator, dat fiind faptul ca mare parte a imprimantelor concurente au parte de cateva actualizari pe an.

Calitatea imprimarii este una medie, fara sa impresioneze sau sa-ti doresti sa achizitionezi imediat aceasta imprimanta. SD260 nu se diferentiaza cu nimic spectaculos fata de alte modele si din punctul nostru de vedere exista optiuni mai bune la acelasi cost de achizitie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Choose a Rating

15 − fourteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.