Evolis Badgy

Evolis Badgy

Author
  • Functii si consumabile
  • Usurinta in utilizare
  • Calitatea imprimarii
  • Viteza imprimarii
  • Costuri

Imprimanta Evolis Badgy este o imprimanta ieftină si elementara care poate fi o alegere foarte bună dacă aveti de imprimat volume foarte mici de carduri. Din testele efectuate pana acum este cea mai buna imprimanta low-cost.

Constructia imprimantei este bine facută si din materiale de calitate. Părerea noastră este ca Evolis a luat tehnologia din vechiul Tattoo 2 si au ambalat-o frumos intr-un nou produs foarte bun. Instalarea driver-ului este foarte simpla iar utilizarea imprimantei este foarte usoara.

Dimensiunile acest imprimante sunt extreme de reduse, de numai 271 x 166 x 194 mm. Badgy a fost conceput ca o solutie “out of the box” si vine livrată cu un ribbon si 100 de carduri.

Ribonul color standard pentru 100 de imprimări, costă aproximativ 0,28 €/card si se poate achizitiona numai in pachete a cate 2 riboane. Deoarece Badgy este o imprimantă conceputa pentru tiraje foarte mici, costul pe card nu reprezintă un factor decisiv in achizionarea ei. Badgy suportă numai pachete de carduri CR80, cu o grosime cuprinsă între 0.50 mm şi 0.76 mm. Tot din ratiuni de utilizare redusă, compartimentul de ieşire (colectorul de carduri) este foarte mic (10 de carduri) si este retractabil.

Badgy este mai înceată decat alte imprimante concurente, de circa 40 de secunde pe card, dar acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă având în vedere că este destinată mediilor cu volume foarte reduse. Nu există o opţiune de imprimare dublă-faţă, dar pentru a realiza o imprimare dublă-faţă cu Badgy, puteţi oricând să reintroduceţi cardul in alimentator pentru a imprima pe verso. Este totusi recomandata pentru imprimari pe o singura fata a cardului.

Calitatea imprimarii este una foarte buna pentru o imprimanta low-cost, depasind in acest sens alte imprimante cum ar fi Zebra ZXP Seria 1.

Cardurile se pot tipari cu ajutorul unor sabloane (template-uri) bazate pe Microsoft Excel si aveti posibilitatea de a descarca o gama variată de modele de pe site-ul dedicat www.badgy.com.

Foarte important de mentionat este faptul că această imprimantă nu este o imprimantă care să imprime dintr-o margine in alta cardului. Imprimarea se face intr-un chenar alb de aproximativ 1 mm (vezi imaginea de mai jos).

De asemenea Badgy nu ofera posibilitatea imprimării monocrom sau codarea cardurilor.

Pe site-ul official www.evolis.com nu am gasit disponibilă sectiunea de support pentru Badggy, deoarece ea se gaseste pe www.badgy.com. Frecventa actualizarilor de driver si firmware nu este un foarte constanta, dar există.

Asa cum ne-a obisnuit Evolis, si driver-ul Badgy este unul foarte intuitiv si usor de utilizat. Am fost placut surprinsi sa descoperim disponibilitatea driver-ului pentru sistemul de operare Mac OSX. Garanţia este de numai 1 an.

Dacă nevoile dumneavoastră sunt limitate şi doriţi cea mai accesibilă opţiune, imprimanta Evolis Badgy este o alegere de compromis foarte bună. Per total Badgy a facut o impresie foarte buna in cadrul testelor noastre si o recomandam cu incredere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Choose a Rating

19 + 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.