Magicard Pronto

Magicard Pronto

Author
  • Functii si consumabile
  • Usurinta in utilizare
  • Calitatea imprimarii
  • Viteza imprimarii
  • Costuri

Imprimanta Magicard Pronto cu alimentare unică/manuală este cea mai puţin costisitoare imprimantă de pe piaţă, având un preţ mediu de vânzare cu amănuntul de aproximativ  700€ pe piaţa din Romania. Aceasta este o imprimantă destul de elementară, fără funcţii avansate care să merite menţionate, dar este bine realizată şi poate fi o alegere excelentă dacă nu imprimaţi volume mari de carduri. Cel mai mare dezavantaj este alimentarea unică, ceea ce înseamnă că fiecare card trebuie alimentat manual în imprimantă – acest lucru nu reprezintă o problemă dacă realizaţi un singur card o dată. Dacă realizaţi mai mult de 5-10 carduri pe tiraj, ar trebui să luaţi în considerare trecerea la imprimanta Magicard Enduro+.

Imprimanta Pronto este de fapt o imprimantă Magicard Enduro+ fără compartiment de alimentare/mecanism de alimentare pentru carduri. Din acest motiv, imprimanta Pronto are dimensiuni relativ reduse. Imprimanta Pronto a fost lansată de Magicard în 2009, înlocuind modelele Opera/Alto/Tempo – pe care le-am denumit în mod afectuos linia „toaster”. Imprimanta Pronto nu ar trebui să vă pună probleme mecanice deloc, deoarece această întreagă linie de imprimante nu a prezentat, în mare măsură, probleme. Există o opţiune de a adăuga un codificator magnetic pentru un cost suplimentar de aproximativ 284 €.

Ribonul color standard pentru 300 de imprimări pentru imprimanta Pronto costă aproximativ 0,22-0,19 €/card. Costul pe card nu va reprezenta un factor decisiv dacă aveţi de gând să achiziţionaţi imprimanta Pronto, deoarece nu veţi realiza volume mari cu o imprimantă cu alimentare unică. Imprimanta Pronto va manipula atât pachete de carduri CR79, cât şi CR80, cu o grosime cuprinsă între 0.51 mm şi 1.02 mm.

Deşi imprimanta Pronto este o imprimantă destul de înceată, la circa 35 de secunde pe card, acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă majoră având în vedere că este destinată mediilor cu volume reduse si foarte reduse. Nu există o opţiune de imprimare dublă-faţă, dar pentru a realiza o imprimare dublă-faţă cu Pronto, puteţi oricând să reintroduceţi manual cardul pentru a imprima pe verso.

Imprimanta Pronto este prevăzută cu funcţia Holokote brevetată de Magicard. Holokote adaugă un efect holografic opţional, încorporat într-un strat transparent. Imprimanta Pronto oferă „Standard Holokote” (Holokote Standard), opţiune care include patru modele standard dintre care puteţi alege. Le puteţi poziţiona în diferite moduri pe carduri pentru a crea diferite efecte care nu pot fi duplicate de nicio altă marcă de imprimante.

Garanţia este de 2 ani, dar ar trebui să vă aşteptaţi la o exploatare de mult mai mulţi ani. Dacă nevoile dumneavoastră sunt limitate şi doriţi cea mai puţin costisitoare opţiune, imprimanta Magicard Pronto este o alegere excelentă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Choose a Rating

1 × 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.