Magicard Rio Pro Duo

Magicard Rio Pro Duo

Author
  • Functii si consumabile
  • Usurinta in utilizare
  • Calitatea imprimarii
  • Viteza imprimarii
  • Costuri

Versiunea cu imprimare dublă-faţă a Magicard Rio Pro este bine realizată şi reprezintă o opţiune rezonabilă printre modelele cu imprimare dublă-faţă disponibile. Ne place în special funcţia de siguranţă Custom Holokote, disponibilă numai la modelele Rio Pro. Dezavantajele principale pentru persoanele care nu sunt interesate de Holokote sunt: preţul (Enduro+ Duo oferă o performanţă similară cu mai puţin de 1 300 €) şi concurenţa (Evolis Primacy este, în ansamblu, o imprimantă mai bună). Dacă nu ar exista Evolis Primacy Duplex, atunci Rio Pro Duo ar fi modelul cu imprimare dublă-faţă recomandat de noi pentru imprimarea de volume mari.

Magicard a introdus linia Rio Pro la începutul anului 2011 folosind cadrul de bază al liniei de mare succes Enduro. Rio Pro este modelul profesional al Magicard, ceea ce înseamnă că a fost conceput pentru medii cu volume mai ridicate şi prezintă, de asemenea, câteva funcţii şi opţiuni care nu sunt disponibile la modelul Enduro+. Funcţia principală, şi cel mai bun motiv pentru a cumpăra modelul Rio Pro, este filigranul de siguranţă personalizat Holokote, brevetat de Magicard. Holokote este un efect holografic (nu este o hologramă reală) stratificat într-un strat transparent la imprimarea unui card. Rio Pro vă permite să folosiţi propriile elemente grafice (cum ar fi un logo al companiei) pentru a crea funcţia de siguranţă care nu poate fi reprodusă de nimeni. Pentru a realiza straturi holografice pe orice altă imprimantă, sunt necesare riboane speciale şi mii de dolari.

Costul ribonului pentru Rio Pro Duo este de aproximativ 0,19-0,22 €/card (YMCKO cu imprimare simplă-faţă) şi 0,29 €/card pentru imprimările dublă-faţă (YMCKOK). Aceste costuri sunt valori medii, deşi unele modele mai noi au costuri medii mai mici. Imprimanta Rio Pro acceptă pachete de carduri CR79 şi CR80, putând manipula o grosime cuprinsă între 0.51 mm şi 1.02 mm. În principal, cardurile CR79 sunt carduri adezive, utilizate împreună cu carduri de proximitate.

Rio Pro Duo este mai înceată decât modelele concurente, având în vedere că este o imprimantă pentru volume ridicate. Imprimarea simplă-faţă a cardurilor durează aproximativ 31 de secunde, iar imprimarea dublă-faţă (YMCKOK) durează aproximativ 40 de secunde. Prin comparaţie, Evolis Primacy permite imprimarea simplă-faţă în aproximativ 18 secunde şi dublă-faţă în 26 de secunde. Compartimentul de ieşire are o capacitate dezamăgitoare de 70 de carduri, fiind puţin cam mic pentru un aparat destinat imprimării de volume mai mari.

Garanţia de 3 ani este cea mai bună în industrie şi include un UltraCover de schimb, în cazul în care este necesară o reparaţie în perioada de garanţie. Probabil că nu va fi nevoie, deoarece istoricul reparaţiilor pentru imprimantele Magicard este cel mai bun din industrie.

Cumpăraţi Rio Pro Duo pentru funcţia Custom Holokote, este într-adevăr o funcţie unică. Dacă nu aveţi nevoie de funcţia Custom Holokote, optaţi pentru Enduro+ (mult mai puţin costisitoare) sau pentru HiTi Cs-200e (mai puţin costisitoare şi cu o performanţă generală mai bună).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Choose a Rating

4 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.