Zebra ZXP Seria 3

Zebra ZXP Seria 3

Author
  • Functii si consumabile
  • Usurinta in utilizare
  • Calitatea imprimarii
  • Viteza imprimarii
  • Costuri

Pe site-ul producatorului aceasta imprimanta este promovata ca facand parte din gama profesionala de imprimante de carduri Zebra, ceea ce din pacate este foarte departe de adevar. Am avut ocazia sa testam si sa evaluam varianta actualizata si imbunatita a acestei imprimante. Ne asteptam ca aceasta a doua generatie sa aiba o calitate superioara a imprimarii fata de generatia precedenta, dar cum vedeti si imaginile de mai jos rezultatul lasa de dorit. De fapt aceasta este una din neajunsurile modelelor Zebra, exceptand Zebra ZXP Seria 8 care este o imprimanta cu tehnologie de imprimare diferita si Zebra ZXP Seria 7 care are cea mai buna calitate a imprimarii din toata gama de imprimante de carduri Zebra cu tehnologie de tiparire prin sublimare. Comparand calitatea imprimarii a acestei imprimante cu Evolis Primacy, HiTi CS-200e sau chiar Magicard Enduro+, ne face sa ne intrebam cum de aceasta imprimanta se vinde asa de bine pe piata din Romania. Din pacate se pare ca pretul dicteaza piata, iar clientii din Romania nu sunt deloc interesati de calitatea imprimarii, rapiditatea cu care se efectueaza interventiile in service sau serviciile post garantie.

Zebra ZXP Seria 3 generatia a doua a fost lansata in 2013 si este versiunea imbunatatita a modelului ZXP Seria 3 lansat in 2011. Faptul ca dupa nici doi ani Zebra a decis sa lanseze un „facelift” al acestei imprimante, cred ca spune multe despre fiabilitatea acestui model. Generațiea a doua a imprimantei de carduri Zebra ZXP Seria 3 are un design exterior actualizat, de culoare neagra și un număr de optiuni îmbunătățite. Ca si constructie, nu avem ce sa-i reprosam acestei imprimante. Este conceputa bine si din materiale de calitate care dau un sentimente de robustete. Istoricul general al reparaţiilor pentru aceste imprimante nu este unul din cele mai bune, dar speram ca aceasta a doua generatie este mult mai fiabila decat prima.

ZXP Seria 3 foloseşte cele mai recente riboane Load-N-Go, cu etichete RFID mici – eliminand astfel utilizarea riboanelor contrafacute.

Imprimarea color standard pentru ZXP 3 costă aproximativ 0,19 €/card, reprezentând aproximativ costul mediu pentru majoritatea imprimantelor. Viteza de imprimare este asemanatoare altor modelelor mai noi, de aproximativ 180 carduri pe ora. Compartimentul de colectare al cardurilor este unul mediu (45 de carduri). Nu sunt disponibile riboane cu holograma sau UV pentru a tipari carduri securizate, ceea ce la alte modele de imprimante profesionale aceste consumabile sunt la indemana.

Conexiunea se realizează prin USB, ca modalitate standard, cu Ethernet opţional.

ZXP Seria 3 generatia a doua beneficiaza de adăugarea tehnologiei NFC (Near Field Communication), ca parte a pachetului Print Touch oferit de Zebra. Acest lucru permite accesarea informaţiilor legate de imprimantă folosind un dispozitiv prevăzut cu NFC, precum un telefon sau o tabletă, cu părere de rău pentru utilizatorii Apple, aceştia nu se pot bucura de această funcţie, dar există un cod QR pentru utilizatorii fideli de iPhone care face acelaşi lucru, la fel ca în cazul imprimantelor de coduri de bare. La fel ca în cazul tuturor produselor Zebra, ZXP1 nu este produs în Statele Unite.

Frecventa actualizarilor de driver si firmware nu este una constanta. Driverul este intuitiv si usor de utilizat dar nu este localizat in limba romana.

Pe noi acest model nu ne-a convins si la un cost de achizitie asemanator gasiti imprimante mai bune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Choose a Rating

fifteen + eleven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.